perjantai 9. tammikuuta 2015

Bobo Choses Guess who's coming for breakfast - kokoanalyysi á la Lilla company

Guess who's coming for breakfast eli espanjalaisen Bobo Chosesin uutuusmallisto tulee myyntiin Lilla companyyn ensi viikolla, tarkkaan ottaen tiistaina 13.1. klo 11 Suomen aikaa. Luvassa on varsin kesäisiä ja värikkäitä vaatteita Bobomaiseen tyyliin.


Muistan, kuinka sain syksyllä 2011 ensimmäiset Bobot Lilla companyyn ja lähes järkytyin, miten pieniä kaikki oli mitoitukseltaan. Tuon jälkeen mitoitus on pikku hiljaa kasvanut kohti ns. normaalia ja tässä uudessa mallistossa moni tuote onkin jo ihan suoraan senttikokoa vastaava. Tässä pieni kooste tekemistäni analyyseistä eri tuotteiden mitoituksesta.

Aloitetaan pienten koista eli 6-12kk, 12-18kk ja 18-24kk. Lilla companyyn tulee pienille bodeja, toppeja, shortseja sekä legginssejä. Näistä nuo yläosat ovat edelleen Bobolle ominaisesti pieniä. Vertasin koon 18-24kk bodia Mini Rodinin kokoon 56/62 cm ja nuo olivat käytännössä niska-haara -mitaltaan samat! Toki täytyy muistaa, että Mini Rodinin bodyt ovat viime aikoina olleet miehustaltaan valtavia, mutta joka tapauksessa Bobon bodyt ovat pieniä. Tuon koon 18-24kk niska-haara -mitta oli 40 cm.

Pienten alaosista legginssit ovat myöskin pieniä. Arvioisin, että koko 6-12kk vastaa kokoa 62 cm, koko 12-18kk vastaa kokoa 74 cm ja koko 18-24kk vastaa kokoa 80 cm. Tein vertailut molo kidsin housuihin ja tämä merkki on mielestäni mitoitukseltaan normaali. Shortsit taas ovatkin sitten reilumpaa, jopa normaalia isompaa mitoitukseltaan. Näistä tuo suurin koko eli 18-24kk voi mennä isommallekin lapselle, jos hän on kovin hoikka.

Isompien kokoja ovat 2-3v., 4-5v., 6-7v., 8-9v. ja 10-11v. Näissä koissa yläosat ovat normaaleja mitoitukseltaan. Koska mallistossa on paljon lyhythihaisia ja toppeja ei niissä edes hihan pituus ole määrittelevä tekijä. Omalle pojalleni (5 vuotta ja 115 cm) voisin siis periaatteessa ottaa t-paidoista ja topeista joko koon 4-5v. tai 6-7v. riippuen ihan siitä, kuinka löysästä ja pitkästä miehusta tykkään. Pitkähihaiset paidat ja collegetakit ovat hieman pienempää kokoa eli tuolle omalleni näistä lähtisi koko 6-7v.

Isojen alaosista Lilla companyyn tulee tässä vaiheessa shortseja ja polvihousuja, jotka eivät ainakaan lahkeen pituuden perusteella voi mennä pieleen. Vyötäröllä näissä on kiristysnauha eli siinäkin on säätövaraa. Mielestäni nämä alaosat ovat normaaleja tai ehkä jopa hitusen reiluja. Omalle pojalle menisi koko 4-5v. vielä hyvin.

Niin sanotuista tyttöjen jutuista muutama sana. Puolihameista arvioisin, että nämä ovat normaalia mitoitusta. Tällä kertaa hameissa on pituuttakin sen verran, ettei kyse ole ihan mineistä :) Hihattomat mekot ovat leveähköjä. Niiden mitoitus on normaali, mutta periaatteessa esim. koon 2-3v. voi ottaa pienemmällekin - mekon pituus vaan luonnollisesti kasvaa. Tytöille tulee myös uimapukua, joka toimii hyvin myös hameen kanssa tai toppina. Tämän mitoitus on ehkä hieman pieni. Hauska vesimelonikuvioitu ja froteinen jumpperi on malliltaan leveä, mutta sen kuuluukin roikkua/pussittaa lapsen päällä. Tämän mitoitus on mielestäni muuten normaali.

Hattuja tulee one size -koossa ja parhaimmillaan tuo on varmaan sellaisessa 50-52 päässä, mutta menee toki pienemmälle sekä isommallekin. Sukat ovat melko normaaleja, mutta näistä voi toki ottaa kokoa isommankin varmuuden vuoksi.

Tulipas pitkä tarina - toivottavasti tästä on apua! Tervetuloa ostoksille ensi tiistaina ja muistakaahan rekisteröityä/kirjautua kauppaan, niin saatte normaalihintaisista uutuuksista tähdet kantiskortille :)

4 kommenttia:

 1. Heippa! Ja kiitos! Tuleeko teille niitä pienten shortsihaalareita joissa nepparit? Millaista mutoitusta ne on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä ei valitettavasti ole tulossa ollenkaan, joten en uskalla sanoa mitoituksestakaan mitään, kun en ole livenä nähnyt :/

   Poista
 2. Kiitos että jaksat avata näitä kokoasioita! Aina joka malliston kanssa sama juttu että vaihtelee vähän niin hyvä kun saa jo etukäteen apua niin ei mene omat arviot ihan päin metsää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkeinpä pakko kirjoittaa tällainen postaus ihan itseäkin varten, että on kartalla mitoituksesta. Kiva, jos tästä on apua teille lukijoillekin <3

   Poista