keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kuinka korjaan välikausihousut?

Voisin kuvitella, että aika montaa äitiä harmittaisi, jos lapsi olisi onnistunut saamaan lähes uusiin vk-housuihin reiän tarhapäivän aikana. Meillä tämä kävi toteen tänään: poika oli pelannut antaumuksella tarhan pihassa säbää ja eikö vaan uudet molo kids Havenit olleet saaneet tuta sen nahoissaan :P Tässä lyhyt korjaustarina, josta toivon olevan hyötyä muillekin.

Onneksi meillä on todella hyvin varusteltu lähikauppa, josta löytyi mustaa itseliimautumaa nylonpaikkaa. Värikin täsmää housujen mustan sävyn kanssa todella hyvin, vaikkakin nylon on hieman kiiltävämpää.
Leikkasin ensin pyöreän muotin pahvista ja sitten muotin avulla paikan kankaasta. Tein paikasta selvästi reikää suuremman, jotta se suojaa kohtaa kunnolla.
Nylonissa on takana suojakalvo, jonka poistamisen jälkeen paikka vaan liimattiin kohdalleen. Tässä kuvassa värit hieman vääristyvät, mutta näkyy tuo materiaalien kiiltoero.
Lopuksi vielä kuva lahkeesta, jonne paikka mielestäni sulautuu todella hyvin. Mielenkiinnolla odotan, mihin kohtaan saan seuraavan paikan lätkäistä ;)

9 kommenttia:

 1. Meillä olisi ihan sama operaatio odottamassa haalarin kanssa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts :P Olen aina miettinyt, että saan varmaan sätkyn, jos näin käy, mutta otin tilanteen yllättävän lunkisti ja selitin pojalle, että näitä sattuu, nyt päästään paikkaushommiin :D Toivotaan, että tuo paikka kestää ja pysyy menossa mukana.

   Poista
 2. Meillä tuo paikka pysyi toppahousuissa n. puoli päivää... Kastuessaan siis irtoaa heti. Ei kovin toimivaa.

  Kuivien kelien paikka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää. Meillä on onneks aina märillä keleillä kurahousut tässä päällä, myös tarhassa siis, eli olen toiveikas tuon keston suhteen siinä mielessä :)

   Poista
 3. Riippuu minkälainen on materiaali mihin paikka liimataan. Toisissa kankaissa pysyy tosi hyvin ja toisissa ei sit hetkeäkään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin varmastikin. Paikka tuntui nappaavan melko hyvin kiinni tuohon kankaaseen, mutta käytössä sitten näkee, miten tuo pysyy.

   Poista
 4. Minulla on tarkoitus korjata samalla tavalla. Tytön housut näyttävät juuri tuolta. Suoraan sanottuna v:)&/;aa, kun housut oli ihan uudet ja olin ottanut kasvunvaraakin reilusti että menevät pitkään. Toisaalta tyttö kastui sen verran pahannäköisesti pyörällä, että onneksi vain housunpolvi on rikki :( Kerro sitten miten teillä on kestänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan - kyllä muakin veetutti, mutta minkäs teet :P Meillä housut oli toista viikkoa käytössä, mutta ei se tosiaan housun ikää katso, jos lapsi kaatuu sen verran kovasti. Onneksi teillä säästyttiin kanssa kangasvaurioilla ja nuo on korjattavissa :)

   Poista
 5. Mä olen päätynyt ostamaan tavis h&m, Lindex, kappahl, jonathania koska korjataan kuitenkin parin viikon käytön jälkeen.... Ei harmita niin kovin. Tuo tarra meillä siis tosi ahkerassa käytössä... Myös heijastin versiolla lisätty heijastimia koululaisen takkiin/reppuun. Hyvin on meil pysynyt... Olisko yhdet housutjoist on irronnu.... Koululaisen toppatakin peppu oli toinen paikka (laski koulussa jää mäkeä) joten sit pysyi kun laitoin kummallekin puolelle... Ja aina puhtaaseen vaatteeseen.....

  VastaaPoista