perjantai 12. huhtikuuta 2013

Robotti/raketti-synttärikutsut

Tein eilen pojan synttärikutsut valmiiksi. Idea kutsuihin tuli päiväkodista, jossa poika oli askarrellut raketteja vessapaperirullista. Hän halusi ehdottomasti tehdä niitä kotonakin, joten pari viikkoa sitten meillä oli oikea rakettiarmeija olohuoneen pöydällä. Päätin tehdä myös nämä kutsut raketin muotoisiksi, koska tulossa on avaruus/robotti-synttärit.

En tullut ottaneeksi yhtään kuvaa tuosta työstövaiheesta, mutta kerronpa tässä siitä silti lyhyesti. Ensin tulostin A4-paperille kutsutekstit. Yhdelle paperille mahtui 2 kutsua. Sitten kääräisin nuo paperit vessapaperirullien päälle ja kiinnitin reunasta 2-puoleisella teipillä. Huomattavasti siistimpää näin kuin liimaamalla.

Seuraavaksi irrottelin n. 20 vuotta vanhoista jäätelökoristetikuista noita kiiltäviä suikaleita ja teippasin ne rakettien alaosaan. Lopuksi tein hieman kiiltävästä paperista raketteihin kärjet: näihin on parasta tehdä puoliympyrän muotoinen sabloni, jonka avulla on helppo saada oikeanmuotoisia paloja. Kärjetkin teippasin kiinni 2-puoleisella teipillä ja liimasin ne sitten rakettien runkoihin.

Viimeistelin kutsut isolla robottitarralla (näkyy keltaisessa raketissa), jotta tuo robottiteemakin on nähtävillä kutsusta. Tarrat sekä paperit ostin Tiimarista.

Poika oli tänään niin tohkeissaan, kun sai viedä muutamat kutsut päiväkotikavereiden lokeroihin. Hyvä, kun housuissaan pysyi!

7 kommenttia: