keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Molo Kids farkku vs. farkku

Välillä vähän lastenvaateasiaa. Tänään saapui odotetut Molo Kidsin välikausihaalarit ja päätin heti tehdä pienen vertailun tämän kevään farkkukuosin ja talven vastaavan välillä. Kuten kuvasta näkyy, talven farkku oli tummempi ja haalarissa oli enemmän oranssia väri näkyvillä.
Vasemmalla Polly Snow denim ja oikealla Polaris Snow denim.
Haalareista Polly on kokoa 110 cm ja Polaris 104 cm. Kun laitoin nuo päällekkäin, niin eroa oli juurikin sen verran kuin pitääkin. Omalla pojallani on ollut talven käytössä 110 cm Polaris ja hänelle tulee myös Pollysta 110 cm. Mittaa jannulla on sellaiset 102 cm. Sovituskuvia talvihaalarista näkee täältä.
Tässä vielä lähikuva haalareiden pinnasta. Väritys on Pollyssa kulutuspestympi, mutta samalla myös keväisempi. Mitäs olette mieltä? Farkkuhaalaria ja muita kuoseja pääsee shoppailemaan tietenkin Lillasta, klik klik.
Edit: Yleisön pyynnöstä lisään tähän vielä pari kuvaa mustasta Pollysta, jota ei ole missään kuvissa aikaisemmin näkynyt.


35 kommenttia:

 1. No tää postaus tulikin tarpeeseen. Onko mitoitus samaa luokkaa kuin talvihaalareissa? Voi kun siitä mustasta Pollysta saisi vielä kuvan, niin helpottaisi (tai sitten vaikeuttaisi) päätöksentekoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin ottaa tuosta mustastakin kuvan, kun sitä ei ole vielä Mololta tullut.

   Poista
  2. No nyt on musta Polly ikuistettu ja lisätty postaukseen :)

   Poista
  3. Tuo musta on kyllä ehdottomasti paras noista värivaihtoehdoista. Toisaalta kevääseen ois kiva olla jotain pirteää ja raikastakin, mutta voihan tuon sitten asustaa värikkäästi. Kiitos tästä kuvasta!

   Poista
  4. Voi ei... näin siinä käy kun jahkailee :-). Musta Polly kokoa 92 meni jo. Tuleeko näitä lisää?

   Poista
  5. Lisätilaus on tarkoitus laittaa menemään tänään, sen verran kova suosio oli :)

   Poista
  6. Voit siis suositella tuota kokoa 92 kohta 2-vuotiaalle pojalle? Meillä on nyt käytössä pyxis 86 ja se on tällä hetkellä juuri sopiva - ja aivan ihana. Toisaalta olen kuullut sanottavan, että välikausivermeet ovat väljempiä kun ei oo sitä toppakerrosta välissä. Onhan tässä tosin kevääseen vielä aikaa, ja syksykin tulee pian ;-)

   Poista
  7. Just otin koon 98 cm mittoja ja ne oli tällaiset:

   Kainalo-hihansuu 27 cm
   Haara-lahje 36 cm
   Niska-haara 54 cm

   Noista saa koon 92 cm mitat, kun vähentää hihasta pari senttiä ja kahdesta muusta mitasta n. 3 senttiä.

   Välikauden alle ei tosiaan tartte tunkea sitä extraa niin paljon, että jotenkin se väljyys tulee jo siitä, vaikka koko olisi sama :)

   Poista
 2. Voiko kertoa onko noissa lahkeen sisäreunois saumat vai ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahkeissa olevat saumat eivät ole enää suoraan keskellä eli siinä hankautuvassa kohdassa. Tämä on nimenomaan yksi parannus viime kevääseen nähden :)

   Poista
 3. Kivaltahan tuo näyttää, en tiedä alkaako tulla jo farkkuähky, kun ei kuitenkaan mitään pakkosaada fiilistä herättänyt. Haalaria en ajatellut enää kevääksi hankkia tuolle keväällä 4-v täyttävälle, mutta softshelli voipi olla hankintalistalla, niistä voisit myös postailla eroavatko miten paljon aikaisemmista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma poikani täyttää 4 vuotta huhtikuussa ja itse taas pidän haalaria ainoana oikeana päiväkotiin. Ei tarvitse huolehtia paistaako selkä paljaana kylmemmilläkään keleillä :) Ja laitetaanpa softshellit postauslistalle.

   Poista
  2. Meillä kun poika on kotihoidossa niin pääsee itse vahtimaan ;) päiväkotiin olis meilläkin varmaan vielä haalari :)

   Poista
 4. Miten molon haalareissa menee nuo mittasuhteet? Meillä pojat pitkäselkäisiä ja esim. Reiman haalarit käy ensimmäiseksi pieneksi niska-haara mitasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ainakaan ole saanut palautetta, että haalarit olisivat epäsopivia pitkäselkäisille. Voin toki ottaa sinulle myös mittoja, jos kerrot, minkä koon haalaria poikasi käyttävät :)

   Poista
  2. Meillä jäänyt ekana hihat lyhyeksi vaikka pitkäselkäinen on ja muidenkin kuullut sanovan tätä:) Eli sopii monen mallisille!

   Poista
  3. Reiman haalareissa on mun mielestä paljon pidempi toi selkämitta entä Mololla ja meille mahtuu yleensä Reima vielä silloinkin kun lahkeet olis shortsi mittaa :D molo on mun mielestä sopusuhtainen :) Meillä jääny aina joka puolelta tasaisesti sit pieneks :)

   Poista
  4. Meillä esim viime syksynä poika oli n.112cm pitkä ja Reimatecin 116 oli pieni niska-haara mitasta, mutta Polarnin 116 mahtui. Takit saa aina olla numeron isompia kuin housut. Keskimmäiselle ajattelin haalaria. On nyt 97cm pitkä, käyttää 104 kokoa, mutta kevääksi olen jo 110 koon takin ostanut.

   Poista
 5. Hei,

  meillä pojan pituus on nyt 92-95 cm. Onko koko 98 liian nafti eli kannattaisiko minun ottaa 104 vai 98?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, paha paha. Meillä oli tuo 104 cm haalari käytössä viime kevään ja syksyn, kun poika oli siis 3-vuotias ja pituutta sellaiset 95 cm. Yksi asiakas juuri tilasi koon 104 cm, kun hänen lapsensa on nyt 96 cm. Molemmat koot varmaan menee, mutta jos haluat, että voit käyttää haalaria sekä kevään että syksyn, ottaisin tuon isomman :)

   Poista
  2. Kiitos, tätä mietinkin... Taitaa olla paras ottaa isompi, kun poika on ottanut kunnon kasvuspurtin viimeisinä kuukausina, ja jos molot ovat olleet vähän naftia mitoitusta.

   Poista
 6. Jesh! Kiitos postauksesta. Farkkuhaalari tilattu ja nyt odotellaan kelien lämpenemistä. No ehkä vielä ei sentään vaan nautitaan lumesta vihreässä Molossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset sinulle tilauksesta! Tällaiset postaukset on niin hyviä itsellekin, harmi vaan, kun saan niin harvoin aikaiseksi tehdä moisia.

   Poista
  2. Heii! Kiitos nopeasta toimituksesta! Haalari tuli jo tänään. Meilläkin on pikkuinen mallipoika catwalkilla kävelytetty uudessa haalarissa. Aivan älyttömän hieno! Sekä poika että haalari. :)

   Poista
  3. Jee, eikös olekin upea toi farkku! Nyt vaan odotellaan kevättä :)

   Poista
 7. Miten tuo materiaali, pitääkö veden?
  Miksi noita arvoja on tarkkaan ottaen fiksattu?
  Onko hengittävyys nyt parempi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haalareissa on vedenpitävyys 5000mm, joka on erittäin hyvä arvo. Monissa ulkovaatteissa on 3000mm, jotka silti ovat vedenpitäviä. Molo on kehittänyt haalarikangasta edellisistä kausista ja näillä arvoilla sen on todettu olevan hyvä. Ulkovaatekankaat ovat melko monimutkainen juttu, joita ei voi ihan suoraan arvioida noiden arvojen suhteen :)

   Poista
 8. Tykkään kuvien perusteella enemmän tuosta pollysta farkkuna, mutta ei ehkä meille kuitenkaan. Mustaa voisi kyllä harkita! :) Meillä menty talvi Rainbow Sibiria haalarilla ja en voi kuin kehua! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molon haalareista ei ole mullakaan muuta kuin hyvää sanottavaa :) Laitan kohta vielä sovituskuvia tosta farkusta, niin voi olla, että mieli muuttuu ;)

   Poista
 9. voi, ei! koko 104cm oli myyty loppuun :( voinko varata mitenkään jos tulee palautuksia? yst.terv pauliina.jalo @ hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tilannut haalareita lisää ja saan toivottavasti tänään tietoa, mitä on vielä saatavilla :)

   Poista
  2. Tilasin siis lisää sekä mustaa että farkkua, joten noita on varmaan taas ensi viikolla saatavilla :)

   Poista
 10. Tuo farkku softshell on aika ihana! Tuon vois eskarilaiselle ostaa! Voisko saada mittoja 128cm takista. ja sitten kans 122cm mustista välikausihousuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei valitettavasti ole softshellia koossa 128 cm, joten mittasin koon 122 cm. Kainalo-kainalo 40 cm, niska-helma 49cm ja kainalo-hihansuu 31,5 cm. Housuissa haara-lahkeensuu on 51 cm. Vyötäröllä on kiristysmahdollisuus, joten se mitta ei ole niin oleellinen :)

   Poista