keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kohta 1-vuotias, oppimaan innokas

Näin se aika kuluu vauhdilla ja perjantaina mun pienen yrityksen verkkokauppa, Lilla company, täyttää jo vuoden! Paljon on tapahtunut ja kaupan ulkonäkökin on matkan varrella ehtinyt jo muuttua. Muistatteko, kuinka alussa layout oli näinkin sininen?

Uusia merkkejä on tullut vuoden aikana valikoimiin ja toisaalta muutamia on ehtinyt jo poistua. Sama linja jatkuu edelleen: jos jokin merkki ei myy tai muuten vaan on ongelmallinen, se poistuu ja tilalle tulee jotain uutta, toivottavasti houkutelevampaa.

Synttäreiden kunniaksi on luvassa tarjouksia ja arvontoja, joista pääset ensimmäisenä lukemaan Facebookissa olevalta synttärisivulta.

Ja tietty tässä vaiheessa olisi kiva saada palautetta ja kommentteja siitä, missä on onnistuttu ja missä taas on parantamisen varaa. Erityisesti minua kiinnostaa maksutavat, toimitusnopeus, sivuston käytettävyys ja merkkivalikoima. Sana on vapaa, antakaa palaa!

*****************************************************************************
Time goes by so fast and on Friday it's time to celebrate Lilla company's 1st birthday already! The shop has faced some changes during its first year: do you remember how blue the layout was in the beginning? Also some brands have been added to the selection and some brands have been left out as well. This will continue in the future and I hope Lilla's selection will become even more attractive.

We are celebrating Lilla company by offering great bargains and arranging giveaways. Unfortunately the official Birthday site on Facebook is only in Finnish but of course those offers are valid for foreign customers as well :)

It would be great to have some feedback at this point: what have we done right and what should have been done differently?

35 kommenttia:

 1. Onnea Lilla Company!:)
  Teiltä löytyy melkein kaikki lempimerkit, Mini Rodinia voisi olla ehkä vielä enemmänkin ;)
  Minusta on hyvä, että teillä on maksuvaihtoehtona Paypal, jota ei monista muista suomalaisista nettikaupoista löydy. Se on ainakin minusta kaikkein turvallisin vaihtoehto maksaa ja helppo käyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja kommentista!

   Mini Rodini suosio on ollut käsittämätön ja ensi keväälle teinkin varmaan kolminkertaisen tilauksen tähän syksyyn nähden. PayPalia käyttää yllättävän moni suomalainenkin asiakas, vaikka alunperin otin sen ulkomaalaisia tilaajia ajatellen. Tuo on kyllä ihan mahtavan helppo maksutapa, niin asiakkaalle kuin myyjällekin :)

   Poista
 2. Mä tykkään myös tuosta Paypalista, helppo ja nopea sen avulla tilata. :)
  Ja on hyvä että Lillassa on myynnissä semmosiakin merkkejä joita ei muulta Suomesta saa. Nettisivut on kivat ja selkeät.
  Yksi lisäys olisi hyvä; jos vaatteita voisi selata koon mukaan, niin heti näkisi mitä vaatteita on siinä koossa mitä on etsimässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista!

   Tuo koko-valikko oli ihan alussa käytössä, mutta sen hallittavuus oli aikas työläs. On kyllä totta, että tuo auttaisi bongaamaan nopeasti omalle lapselle sopivat tarjolla olevat jutut. Laitanpa siis tuon uudelleen harkintaan :)

   Poista
  2. Samaa mieltä Sarin kanssa. Kokosuodatin on hyvä, koska silloin näkee saman tien mitä on omalle muksulle saatavissa, ja mitä puolestaan ei ole. Tätä suodatusta toisaalta hankaloittaa se, että osa Lillan merkeistä ilmoittaa koot numeerisesti senttikokoina, ja toiset taas ikäkuukausien ja -vuosien mukaisesti! Ja sitten esim. Shampoodlen ja Aarrekidin koot menevät kymmenen sentin välein, kun monilla muilla se on kuusi senttiä. Uskon, että tää on hallittavuuden kannalta hankalaa.

   Poista
  3. Joidenkin merkkien kokoja piti tosiaan itse luokitella, kun ne eivät menneet suoraan noihin senttikokoihin.

   Poista
 3. Onnittelut minunkin puolestani 1-vuotiaalle!
  Merkit miellyttävät ja valikoima on todella paljon oman makuni mukainen. Siksi tilauksia onkin tullut tehtyä menneen vuoden aikana jo useita. Itse toivoisin jonkinlaista kanta-asiakasohjelmaa, ja postikuluttomuus voisi alkaa jo vaikkapa 50 eurosta, kuten monella muulla nettikaupalla jo on. Hassua kyllä, kolme euroa ei useinkaan ole suuri summa ostosten euromäärään verrattuna, mutta jos sama tuote on saatavana muualta postikuluttomana, vaikuttaa se väistämättä ostopäätökseen. Tai esimerkiksi yhden tai kahden ei-niin-kalliin tuotteen ostamiseen nuo postikulut vaikuttavat prosenttimääräisesti paljonkin. Itse olen muutaman tuotteen osalta jäänyt odottamaan kampanjapäivää, jolloin postikuluja ei veloiteta, ja sitten haluamani tuote tai koko onkin ollut jo loppu, ja tilaus näin ollen jäänyt tekemättä. Toisaalta ymmärrän postikulujen tärkeyden yrittäjän kannalta, kun aina tulee niitä palautuksia ja vaihtoja. Itse kuitenkin teen ostopäätökseni harkiten, enkä ihan pienestä syystä ala tuotetta vaihtamaan tai palauttamaan - etenkään pienistä "yhden naisen" putiikeista.
  Paypal on maksuvaihtoehtona hyvä, ja itsekin olen siihen joutunut turvautumaan, kun verkkopankkivarmistus on tökkinyt. Kaikenkaikkiaan olen aivan kertakaikkisen ihastunut Lilla Companyyn, ja voin vain lämpimästi suositella. Parempaa asiakaspalvelua en ole vielä mistään muualta tähän mennessä saanut! Kiitos siitä sinulle Jenni!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset onnitteluista ja kommentista tännekin!

   Kanta-asiakasohjelma on kehitteillä ja ideana tuossa olisi nimen omaan palkita sellaisia, ketkä ovat ns. oikeita kanta-asiakkaita eli ovat ostaneet Lillasta useampaan otteeseen. (Näin siis itse ymmärrän kanta-asiakkuuden).

   Postikuluihin tai siis toimituskuluihin en varmaan ihan heti tee muutoksia, mutta ymmärrän kyllä täysin tuon sun pointin. Tuolla summallahan yrittäjä kattaa ei ainoastaan sitä postikulua, vaan myös pakkausmateriaalin ja -työn ja Itella tuntuu koko ajan hilaavan hintojaan ylöspäin...

   Erityiskiitos noista viimeisistä sanoista! <3 Parhaani yritän ja teen, joten on ihana kuulla, että panostus on näkynyt sinne asiakkaiden suuntaan :)

   Poista
  2. Ja vielä lisäkommentti tähän:
   Itse voisin nähdä Cloo Collectionin sopivan Lillan valikoimiin. Catiminilta löytyy myös ihania vaatteita, mutta jälleenmyyjiä on vähän. Plussaa siitä, että myyt merkkejä, joita muut eivät myy. Indikidual on ihana! Tahtoo ne banaanipöksyt :-). Ottaisin itsellenikin, jos saisi aikuisten kokona.

   Poista
  3. Käynpäs heti tutustumassa noihin merkkeihin :) Monta ihanaa merkkiä olen joutunut jättämään maybe-listalta pois niiden kovan hinnan takia.

   Indikidual on kyllä ihana ja ensi kesän mallisto vieläkin ihanampi!

   Poista
 4. Oikein paljon onnea 1-v:lle! Mikä ensimmäisenä tulee mieleen Lilla Companysta on toimuksen käsittämätön nopeus, ja toinen asia on itse paketit aina siististi pakattu, kivoja yllätyksiä lapsille (ovat jopa oppineet odottamaan niitä, hih). Verkkopankin kautta on ollut helppo hoitaa maksaminen, palauttaa ei ole tainnut tarvita kertaakaan mitään. Ja itse sivut ovat mielestäni selkeät ja tilaus helppo tehdä, ja tietysti isona plussana myynnissä olevat vaatemerkit, vähän jotain erilaista, meillä tykätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta!

   Postituksen nopeuteen vaikuttaa osaltaan se, että satun asumaan hyvin lähellä Itellan Tampereen lajittelukeskusta ja jos vien tuonne ilta-kahdeksaan mennessä paketit, ne saattavat olla jo aamulla asiakkaalla. Näin kävi juuri yhdelle kakkosluokan kirjeellekin!

   Paketointi-asiaan olen koettanut keksiä jotain ekstraa: omat tarrat on teossa ja uusia pikkuyllätyksiä haussa :) Monissa ulkomaisissa kaupoissa vaatteet kääritään silkkipaperiin, mutta itse koen sen hieman hankalaksi ja yritän lisäksi välttää ns. tuplapakkaamista. Tuotteissa on kuitenkin omat pussit, joissa tykkään ne lähettää, joten silkkipaperi on siksikin hieman turha, vaikkakin ihana.

   Tuotevalikoimaa kehitän mielelläni, joten siihen liittyvät kommentit on supertärkeitä :)

   Poista
 5. Onnea! Ja super hyvä on kauppasi onkin..

  VastaaPoista
 6. Positiivista on myös se, ettet ole lähtenyt lokeroimaan tuotteita tyttöjen ja poikien vaatteisiin, jota jossain verkkokaupoissa näkee. Se jaottelu ärsyttää jo heti etusivulla, koska itse en halua pukea poikaani ns. poikien vaatteisiin, jotka usein ovat sinisiä ja tummia jne. väreiltään monellakin merkillä. Itse tykkään unisex-vaatteista, joita suurin osa Lillan tuotteista onkin. Ja vaikka Mini Nümph onkin tyttöjen merkki, ostin silti sieltä pojalleni norsu-hupparin, joka on mielestäni ihanan unisex ja oikein sopiva pojalle.
  Ja lisäplussa myös siitä, ettet oo lähtenyt ennakkomyyntihässäkkään. Itse en ihan periaatteen vuoksi tilaa ennakkomyynneistä mitään, vaikkakin sillä uhalla että jään sitten ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeinta olisi, jos kaikki kaupan tuotteet voisi pukea niin tytölle tai pojalle, mutta hameet ja mekot on vähän hankalat ton suhteen ;)

   Ennakkomyyntihässäkästä joudun sanomaan, että lähdin siihen hetkeksi Mini Rodinin osalta mukaan, mutta toiste en tee sitä virhettä. Sen verran paloi näpit ja tuli siinä sivussa paha mieli :(

   Poista
 7. Onnea, onnea yksiveelle, ja juuri tänään kolahti postista paketti. Milibe-haalari on juuri sopiva, kiitos vaan vielä sähköpostikonsultoinnistakin. Erinomaista asiakaspalvelua! Neljävuotias ilahtuu ylläri-minimakeisista ja ihanista Katvigin sukkiksista. Ihana kauppa Sinulla on (vähän liiankin, hihi)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset onnitteluista ja kiva kuulla, että paketti on löytänyt perille :) Tervetuloa shoppailemaan toistekin siis!

   Poista
 8. Onneksi olkoon!! :)

  Minusta olet saanut kantiksen, ei vain erinomaisilla asiakaspalvelutaidoillasi, vaan erityisesti innovatiivisuudellasi. Minusta on todella ihailtavaa, että jaksat koko ajan keksiä uusia ennennäkemättömiä tapoja markkinoida ja auttaa meitä kuluttajia ostopäätöksiemme tekemisessä. Haluan ehdottomasti palkita sellaisen viitseliäisyyden ja idearikkauden ostamalla mieluummin tuotteen sinulta kuin jostain muualta, vaikkakin toisessa paikassa ehkä ei olisi postikuluja juuri silloin tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos! <3 Aina erityisen kovasti lämmittää mieltä palaute noista markkinointijutuista, koska olen ennen kaikkea markkinointi-ihminen :) Uusia ideoita on ihana toteuttaa ja toisaalta osa ideoista on kiva jättää toteuttamatta, kun tajuaa itsekin, ettei ne koskaan toimisi ;)

   Poista
 9. Hyvää synttäriä Lillalle <3

  VastaaPoista
 10. Onnea! Pidän valikoimasta ja sillä, että annat kasvot kaupalle ollen ehta kaupantäti on iso merkitys muuten persoonattomassa nettikaupankäynnissä. Sinulta on matala kynnys kysellä lisätietoja!
  On hyvä, että tuotteiden yhteydessä on mittoja tai/ja tietoa tuotteesta, käykö hoikalle vai pullukalle ja onko eroa edellisiin vuosiin jne.
  Yksi merkki, joka on jäänyt kummittelemaan mieleen on Oiin sivuilla vastaan tullut Modeerska huset. En muista hintatasoa tai et muistinko edes nimen oikein, mut kivan erilaisia vaatteet olivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jee, ensimmäistä kertaa kukaan sanoi mua "ehdaksi kaupantädiksi" :D

   Modéerska Huset on ihana merkki, mutta harmillisen hintava. Jotenkin pidän 30 euroa kipurajana esim. legginsseissä. Olenko ihan hakusessa tässä?

   Poista
  2. No etpä ole hakusessa! Kyllä se kipuraja menee juurikin siinä 30 eurossa, suurimmassa osassa vaatteita ja etenkin leggareissa! Harmi!
   Yksi kiva olis muuten Koolabah, johanneksella on yhdet merkin leggarit ja ne ovat laadukkaat ja merkki vois olla ihan Kauppasi tyyliä?

   Poista
 11. Oletko Jenni tutustunut kotimaiseen Minuminu-merkkiin? Ihanan näköisiä vaatteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenpa hyvinkin :) Tykkään kovasti ja tuo on yksi niistä ehkä-listalla olevista merkeistä.

   Poista
 12. Onnea Lillalle !!
  Vasta hiljattain näihin merkkeihin "hurahtaneena", en osaa sanoa, mitä vielä toivoisin? Rodini ja Bobo on ne meidän ykköset:)
  Sitten siihen sinun palveluusi....Jenni, se on huippua !!! Nopeampaa ne paketit eivät voisi tulla. Se pikkuekstrakin on kiva. Jemmaan sen aina piiloon, kunnes tilaan jälleen ja saan toisen. Voi miten kiva on joku siskon ja veljen välinen riita jostakin katkaista tyyliin, jos nyt lopetatte....saatte nallekarkkeja:) Kunhan tämä kuopuskin karkkeja alkaa syödä, niin mun vissiin pitää tilata ainavain useammin:D
  Kauppasi on oikeasti ihan ykkönen, mistä me tilataan!

  Terkuin:Sanna T.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos sinnekin! :)

   Nuo pikkuekstrat tuntuu olevan monen mieleen, niin lapsen kuin äidinkin ;) Ja nyt kun olen hankkinut muitakin kuin nallekarkkeja, niin on paljon hauskempi pakatakin tilauksia, ei kyllästy itsekään!

   Poista
 13. Onnitteluni myös täältä:)! Olet onnistunut yrittämisessäsi hyvin! Minä kaipailisin Collegienin tossuja helpomman kautta tilattavaksi kuin tuolta heidän omasta nettipuodistaan. Nekin sopisivat juuri sinun valikoimiisi erinomaisesti. Tosin en tiedä onko kyseistä tossua mahdollista saada valikoimiin, kun niitä ei missään näykään ?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! :)

   Mulla itse asiassa kävi yhdet Collegienin tossut näytillä ja hyviltähän nuo vaikuttivat. Voisinkin selvitellä noiden saatavuutta, kunhan synttärihässäkästä selviän.

   Poista
 14. Kiva jos viitsit nähdä sen vaivan :). Enpä tiedä löytyykö yhtäkään näin "täydellisen palvelualtista" nettikauppiasta muualta ;). Niin ja jos tohveleita päädyt tilailemaan, niin aikuisten koot kelpaavat myös ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olipas kauniisti sanottu tuo "täydellisen palvelualtis"! :)

   Poista
 15. Oon myös ihastunut siihen, että oot tuonut lastenvaatekauppaan kasvot! :) Ihana, kun on perheenäiti, joka itsekin fanittaa kivoja lastenvaatteita ja sitten osaa ihan eri tavalla miettiä, mistä me muut mammat tykätään ja mitä ominaisuuksia hyvissä lastenvaatteissa tulee olla. Plussaa myös suoraselkäisyydestä, mulla ainakin jäi susta rehellinen kuva sen mini rodini hässäkänkin yhteydessä. Ihanaa, että olet rohkea ja sanot ja teet asiat omalla tavallasi, youtube videot on ihan huippuja! Kun noita kokoja ja värisävyjä ja materiaaleja pähkäilee, niin sulta kaikkeen löytyy vastaus!

  Yksi merkki, jonka aivan ihanan näköisiin vaatteisiin olen muutaman kerran törmännyt on "anive for the minors" ainakin shakshuka :ssa oli muutama heidän vaate, järkky upeita collegepaitoja! Se kuumailmapallo ja sadepilvi, aah! Kalliita kylläkin...oiissa kesämallistoa, herkkua sekin. onks toi liian kallis merkki vai voistko sieltä muutama ihanuus saapua kokeeksi, vaikka noita collegeja, kun on aika unsex? ;)

  Tsemppiä sulle jatkoon! ps.voisit alkaa järkkää jotain lastenvaatekutsuja pk-seudulla? Nimimerkillä älytöntä, kun Hkistä ei meinaa löytää vaatteita, joihin haluaa lapsensa pukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset tästä palautteesta! :) Olen todella iloinen, että moni asiakas kokee noin positiivisena sen, että oon laittanut oman naaman peliin, vaikka olenkin vain verkkokauppias :D Mitä tulee tuohon Rodini-hässäkkään, niin sain siitä itselleni tosi pahan mielen ja paljon extratyötä sekä ennen kaikkea loistavan opetuksen siitä, mitä EI kannata tehdä ;)

   Olen tuota merkkiä tutkinutkin, mutta tuo hintapuoli on pieni ongelma. Laitetaan silti mietintämyssyyn.

   Lastenvaatekutsujen suhteen voidaan aina neuvotella, vaikka periaatteessa koetan pysyä Pirkanmaan alueella. Laita viestiä s-postilla tai soittele, niin jutellaan :)

   Poista