keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Lilla company tekee hyvää

Osa verkkokauppiaan arkea on palautusten vastaanottaminen ja käsitteleminen. Väistämättä niitä tulee ja etenkin vaatealalla tuotteen koko voi yksinkertaisesti olla täysin väärä tai vaate ei muuten istu ollenkaan. Onneksi Lilla companyn palautusprosentit ovat melko pienet - ainakin, jos vertaa isojen yritysten, kuten Zalandon lukuihin, hui kamala!

Tänään kuitenkin hain postista ison palautuksen, tilaus oli kokonaisuudessaan lähemmäs tuhat euroa ja palautui minulle kokonaan. Jäin miettimään palautusta tai ehkä ennemminkin jo itse tilausta ja sitä, olisinko kenties voinut tehdä jotain toisin: kuvata tuotteita kaupassa paremmin, antaa enemmän mittoja ehkä? Vai oliko tämä tilaus tuomittu palautumaan jo syntyessään? Ja siitä se ajatus sitten lähti. 

Tajusin, että on olemassa myös paljon ihmisiä, jotka halkeaisivat onnesta, jos saisivat joskus kotiinsa sinisen paketin, vaikka vaan 20 euron arvoisen sellaisen. On olemassa ihmisiä, joilla ei vaan ole varaa tilata tuollakaan summalla lapsilleen vaatteita. On olemassa ihmisiä, jotka eivät viitsi naputella edes ostoskoriin saakka tuotteita, kun tietävät, ettei heillä yksinkertaisesti ole varaa viedä tilausta loppuun.

Kyselin erässä Facebook-ryhmässä, olisiko kenelläkään vinkata perhettä, jota voisin ilahduttaa lahjoittamalla heille jotain Lilla companyn varastosta. Sainkin heti monta vihjettä ja yhteydenottoa. Kartoitin tarpeet, lasten iät ja koot, etsin ja kaivelin, pakkasin ja kiikutin postiin. Näin siis lähti hieman alle 10 perheelle siniset paketit, joiden toivon tuovan saajilleen iloa ja ennen kaikkea toivon, että vaatteet tulevat kovaan käyttöön. Itse sain tästä pienestä jutusta niin hyvän mielen, että halusin jakaa sen kanssanne.

Toimituksia, joita ei kukaan tilannut
Ei mulla muuta tänään! Tehkää hyvää. :)

11 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Tuli hyvä mieli tännekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, se oli tarkoituskin, että hyvä mieli välittyisi :)

   Poista
 2. Vau! Harvassa ovat hienot eleet tässä itsekeskeisyyden maailmassa. Perheet tulivat varmasti ikionnellisiksi, että heitä muistettiin. Tällaisia uutisia olisi kiva lukea enemmänki :)

  Tuhannen euron palautus taas ei kuulosta kivalta ollenkaan. Jos tuollainen kasa tuotteita palaa takaisin, ei vika varmaan ole kauppiaassa tai edes tuotteissa vaan ihan jossain muualla. Näin luulisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lahjoittanut kahtena jouluna tavaraa/paketteja hyväntekeväisyyteen, mutta eihän sen lahjoituksen tarvitse olla jouluun sidottu :) Nyt paketeissa menee perheille mukana myös tieto siitä, kuka heistä vinkkasi. Toki tarkistin asianosaisilta, että on ok, että heidät mainitaan.

   En ole tosiaan koskaan ennen noin isoa ja painavaa palausta saanut. Toivottavasti ei hetkeen tule vastaavia. Noissa meinaan jo postituskin kahteen suuntaan maksaa arviolta lähes 20 euroa.

   Poista
 3. Hieno homma, paketeista varmasti ilahdutaan! :)
  Ja kuulostaapa oudolta tuo tonnin paketti. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin uskon, että sinisten pakettien saajat tulevat yllättymään positiivisesti! :)

   Oli kyllä iso tilaus ja arvelinkin, että siitä jotain saattaa palautua, mutta palautuksen laajuus kyllä yllätti minut hieman negatiivisesti :/

   Poista
 4. Ihana idea! Myönnän - syyllistyn itsekin tuohon Zalandon palautus prosenttiin. Monesti tulee tilattua kaksi tuotetta ja palautettua toinen. Tai jos tilaa itselle vaatteita niin ne ei istukaan yhtään ja koko tilaus lähtee takaisin. Kuitenkin pienyrittäjiltä yritän aina tilata varman päälle ja tympii jos joutuu palauttamaan/vaihtamaan koska tietää siitä syntyvän kuluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on sitä itsekin tullut joskus tilattua juurikin Zalandolta pari talvitakkia sovitukseen ja toinen on mennyt palautuksena takaisin. Ehkä mäkin yrittäisin rajata noita palautuksia juuri niin, etten pienille yrityksille "kehtaisi" palauttaa, vaikka toki täysi palautusoikeus se on meillekin :) Posti veloittaa palautuksesta ihan normaalin hinnan meiltä ja tuollaisessa 3,5 kilon paketissa se alkaa olla jo tuntuva.

   Poista
  2. Jep, just noin mä ajattelen. Ja joskus Stockmann aspa neuvoi kun kysyin et kumpi koko, et tilaa molemmat ja lähetä toinen takas. En oo sen jälkeen tuntenut tunnontuskia heille palauttaa :D Mutta just kaikki ns. pienyrittäjät niin yrittää kysellä mittoja ja kuvia ym ettei vaan tulis tarvetta lähettää takas. Eikä siis tulis mieleen just tietoisesti tilata vaan sovitukseen tonnilla... :D meitä on moneksi :)

   Poista