perjantai 7. syyskuuta 2012

Remonttiprojekti vauhdissa

Kirjoittelin heinäkuussa, että minulle löytyi uusi projekti, kun veljeni osti vuonna -75 rakennetun omakotitalon, joka kaipaa kovasti remonttia. Olenkin saanut melko vapaat kädet, mutta tiukan budjetin, jonka puitteissa saan suunnitella talon materiaalit.

Tällä viikolla päästiin tositoimiin ja ensimmäisenä iskimme pensselit keltaiseen tiiliseinään, joka oli melko hallitseva elementti olohuoneessa. Seinä maalattiin ensin valkoisella pohjamaalilla kertaalleen ja pintaan tulee 2 kerrosta tummanharmaata, Tikkurilan värisävyllä Takorauta. Ero on huikea ja olen oikein tyytyväinen valintaan: seinästä tulee selkeästi modernimpi, hieman sisustustiiltä muistuttava.

Seinän maalauksen myötä mäntyiset osat ovat entistä keltaisemmat, mutta ei hätää. Portaat saavat myös uuden värisävyn, katosta tulee valkoinen ja lattia valkovahataan tai -petsataan. Myös tuo takan erikoinen kuparikuori laitetaan uuteen uskoon, näillä näkymin mattamustalla maalilla.

Tänään aloittelin hommia myös keittiössä eli irrottelin vanhoja ovia ja peitelistoja. Olen saanut keittiöön tietyn summan rahaa, jolla koetan saada ilmeen modernisoitua. Ovet ja tasot menevät vaihtoon, välitila uudistuu, katosta tulee täälläkin valkoinen jne.
Tässäpä näitä remonttikuulumisia ja mukavaa viikonloppua!
***************************************************************************
Here are some pictures from my bro's new house which has been built in 1975 and is now going to be updated a bit. I have been "hired" as an interior decorator and have had a chance to pick all the materials and decide colors. Today we painted an old yellow brick wall dark grey and it actually looks really good. I started to work on the kitchen today as well. This is such a cool project: I just love, love, love decorating!

6 kommenttia:

 1. Voisko kuitenkin olla hauska yksityiskohta tuo kupari? Ovet vaan toki lukkoon, ettei varkaat vie.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun tuo on sellainen oudonvärinen kupari: puna-violetti-vihertävä-rusehtava jne. En tiedä, täytyy vielä miettiä asiaa :)

   Poista
 2. Mutta siis hyvältä näyttää suunnitelmat, unohtui äskeisestä!:)

  VastaaPoista
 3. Paitsi että ei se kupari varmaan tuon tummanharmaan kanssa toimi - unohtui jo, ettei seinä ole valkea. Ja nyt lopetan kommenttiterrorisoinnin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvin olla, ettei toimi, mutta toki sen värin voisi koettaa saada esiin ensin ja värjätä sitten mustaksi, jos näyttää pahalta.

   Poista