torstai 24. tammikuuta 2013

Molo Kids - Takit vertailuun

Eilen tehdyt postaukset Molo Kidsin välikausihaalareista herättivät paljon keskustelua ja minulta toivottiin vastaavaa juttua takeista. Olinkin jo hieman tutkinut softshell-takkeja, mutta tänään soviteltiin pojan kanssa paria muutakin vaihtoehtoa. Poikani täyttää huhtikuussa 4 vuotta ja on nyt n. 102 cm pitkä, painoa on n. 19 kg.

Ensimmäisissä kuvissa on Hopla Rainbow-kuosilla koossa 104 cm. Takki mahtui hyvin ja olisi mielestäni tällä hetkellä oikein passeli. Jos nyt kuitenkin olisin ostamassa lapselleni tuota takkia, ottaisin seuraavan koon, koska käyttöön se tulee vasta muutaman kuukauden päästä.

Seuraavissa kuvissa sovituksessa on Wave Rocket-värissä koossa 104 cm. Tämäkin oli oikein hyvänkokoinen, mutta yhtä lailla voisin ottaa seuraavan koon. Wave on hieman kahisevampaa kangasta kuin Hopla. Takki tuntuu näistä kolmesta parhaalta vaihtoehdolta kunnon ulkoiluun.

Kolmansissa kuvissa näkyy Cloudy-softshell Denim-kuosilla koossa 110 cm. Tästä otin tarkoituksella isomman koon, koska monesti Molon softshellien sanotaan olevan pientä mitoitusta. Tässä hihat olivat liian pitkät, mutta hihansuiden tarranauhoja kiristämällä niitä sai säädettyä.










Alla on rinnakkain Hopla ja Cloudy Denim -takit. Hopla on siis samaa materiaalia kuin Polly-haalarit, Cloudy taas on softshell-takki. Lähikuvassa olen yrittänyt esittää takkien hienoisen värieron, Cloudy on hieman tummempi.


Lopuksi vertasin tämän vuoden Cloudy-softshellia vuoden takaiseen vastaavaan takkiin. Molemmat ovat kokoa 110 cm ja mitoitukseltaan tismalleen samankokoiset. Eroja löytyy sekä vuorikankaasta, joka uudessa takissa on ohuempaa verkkomaista, kun taas vanhassa se oli hieman fleecemäistä. Myös pintakangas on muuttunut: uudessa se on notkeampaa ja siksi päällä miellyttävämpää kuin vanhassa. Toisaalta vanha paksumpi kangas vaikutti kestävyydeltään paremmalta. Vetoketju on uudessa takissa toimivamman oloinen kuin vanhassa.



12 kommenttia:

  1. Meillä on viime vuoden mallia 104cm softshell pojalla. Oli käytössä syksyllä 90cm pitkällä ja menee mainiosti vielä koko tämän kauden. Se mistä takki meillä ekana hoikalla jää pieneksi on hartiat. Menee mun mielestä hoikalla ainakin ihan hyvin tohon yli 100cm pituuteen asti ja malli on niin hyvä, et hihojen takia juurikin voi ottaa reilummankin kun niitä voi kiriä. Harmittaa vietävästi, et toi matsku muuttu :/

    Toi Hopla takki on kiva. Onko siinä helmassa mitään kiristysmahdollisuutta?

    Heh, meillä taitaa poika olla luotu Molo Kids mitoitukselle kun nyt 92cm haalari vielä 94-95cm lapsella käytössä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on toi harmaa 110 cm softshell ollut käytössä jo melkein vuoden ja menee edelleen hyvin :)

      Hoplassa ja Wavessa on molemmissa helmassa kiristysnyöri.

      Poista
  2. Loistavaa, kiitos tästä! Onpa suloinen poikasi saman kokoinen kuin meidän Johannes, aika samanikäisetkin ovat. Johannes tulee 4vee kesäkuun alussa. :)
    Lähtisköhän rapa hyvin irti tuosta wave rocket takista? Muhun iskee kaikki nuo molon takit nyt pahasti. Kiusauksia, kiusauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Mä oon onneksi saanut mallisopimuksen kuntoon ja poseerauksia alkaa tulla kuin Huippari-kokelailta konsanaan :D

      Wave on tosi hyväntuntuinen juuri sellaiseen rapaiseenkin ulkoiluun, kun pinta on sellainen kahisevampi.

      Poista
  3. Kiitos tästä, saa nähdä mihin me nyt sitten päädytään, softshelli ei nyt ihan niin vakuuttanutkaan, vaan saattaapi olla että kallistutaan ihan toiseen malliin. Ihanaa kamalaa pähkäilyä, "onneksi" on useampi poika mitä vaatettaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan hyvin vaikea arvioida ton uuden softshellin toimivuutta käytössä, mutta kuten kirjoitin, se on varmasti mukavampi päällä, kun kangas on pehmeämpää. Toi vanhahan on hieman tönkkö.

      Hauskoja pähkäilyhetkiä! ;)

      Poista
  4. Siis onkohan meijän softshellissa joku virheellinen koko lappu??? Koska meidän 116cm on samankokoinen kuin vanha 110cm ja mietin jopa vaihtoa 122cm, koska Sisulla meinaa ranteet vilkkua ikävästi tuossa 116cm:O Pakko olla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, no onpas outoa! Noi 110 cm kokoiset oli tosiaan ihan yks yhteen. Se kuva näemmä putosi pois tosta mun postauksesta, mutta yritän lisätä.

      Poista
  5. Kiva postaus, hauska nähdä nuo takit mallin päällä! :) Takkipohdinta jatkukoon täällä...

    VastaaPoista
  6. Voi että, ihania kaikki!! Mulla vaan ei budjetti riitä, softshellejä olen alesta raskinut ostaa kun on hyvin osunut :D

    VastaaPoista
  7. Kiitos tästä. :)
    Kyllä vaan tuo Hoplan denim on minusta kauniimpi kun Cloudyn denim, se vaaleus sen tekee. ;) Hitsit tuota oranssia siinä, kun en meinaa sille lämmetä..
    Mutta kokona varmaan sitten se 128cm olisi hyvä nyt n.120cm poitsulle. Tuskin tuo enää montaa senttiä kevääseen kasvaa..
    Tää on niin tätä, nyt pitää vaan mietiskellä! ;D

    VastaaPoista
  8. Heippa, mietiskelen tuota Hoplan kokoa. Huomasin, että 110cm ei enää lillacompanyssa ollutkaan harmikseni. Onko sinulla antaa mittoja tuosta Hopla takista koossa 110 ja 116? Josko kuitenkin tuo 116 olisi hyvä ja voisin sen tilata :D

    VastaaPoista